Kontakt oss
TLF: +86-755-89925302
Faks: +86-755-89929806
E-post:Sales@biadicable.com
Adresse: 1-5 etasjer No.2 bygningen Tonglixing Industrial Park, No.8 Lanzhu øst Road, Pingshan, Shenzhen, Guangdong
Hjem > Nyheter > Innhold
Cat5e Ethernet-kabler Vs. Cat6 kabler
Dec 08, 2017

De fleste liker å sammenligne Ethernet-kablene Cat5e med Cat6. Men hva er de største forskjellene i den, hvilken er bedre og raskere?

Vanligvis ser disse Ethernet-kablene veldig ut av deres utseende, men de har noen forskjeller inne i. Du kan også se på teksten som skrives ut på kabelen hvis du ikke er sikker på hvilken type kabler du har. Vet du hvordan de praktisk talt vil påvirke hastigheten til hjemmenettverket ditt? Her er hovedtrekkene til Cat5e og Cat6.


Cat5e: Raskere med mindre forstyrrelse
1(001).jpg2(001).jpg3(001).jpg


Kategori 5e forbedret kabling har 3 forskjellige typer, UTP, FTP og SFTP. Deres indre struktur er forskjellig. Det ble laget for å støtte 1000 Mbps "gigabit" -hastigheter. I teorien er det raskere enn Cat5. Det skjærer også ned på crosstalk, forstyrrelsen du noen ganger kan komme mellom ledninger inne i kabelen. Disse forbedringene betyr at du er mer sannsynlig å få rask og pålitelig nettverkshastighet.


Cat6: Enda raskere, men ikke veldig nødvendig

4(001).jpg5(001).jpg6(001).jpg


Kategori 6-kabling har også 3 typer, de er UTP, FTP og SFTP. Det er det neste trinnet opp fra Cat5e og har noen flere forbedringer. Den har enda strengere spesifikasjoner når det gjelder interferens, og det er i stand til 10 Gigabit-hastigheter i noen tilfeller. Du vil sannsynligvis ikke bruke disse hastighetene i hjemmet ditt, og de ekstra forstyrrelsene vil ikke gi stor forskjell i vanlig bruk, så du trenger ikke å haste ut og oppgradere til Cat6. Men hvis du kjøper en ny kabel, kan du også, siden det er en forbedring over forgjengeren.

Så Hvilken type kabel skal du velge?

Det er viktig å merke seg at nettverkshastigheten er forskjellig fra din internetthastighet. Selv om alt på nettverket støtter gigabit Ethernet, ser du sannsynligvis aldri hastigheter på 1 GB / s. Men dataoverføringene dine vil bli mye raskere enn de ville på ikke-gigabit-maskinvare.

Hvis du overfører filer mellom datamaskiner, kan du bruke gigabit-kompatibel maskinvare til å få ting til å bevege seg raskere. Husk at du trenger mer enn bare kabler - for å få gigabit-hastigheter, du trenger også gigabit-kompatible rutere og gigabit-kompatible nettverkskort i datamaskinene dine.

Hvis du er fornøyd med dagens hastigheter på nettverket ditt, er det ikke nødvendig å gå gjennom problemer med å oppgradere alt. Men hvis du allerede har gigabit-maskinvare, er oppgradering av kablene veldig billig.

Så kort sagt, hvis du overfører mye data over nettverket ditt, kan det hende at du oppgraderer kablene fra gammel Cat5, og det er så billig at du også kan prøve det ut.